Image
Jubileum Koningin Wilhelmina

Jubileum Koningin Wilhelmina

Onverwacht maakte koningin Wilhelmina een boottocht door de grachten.Met de fraaie rondvaartboot "Koningin Juliana" van Reederij P. Kooij, heeft gisteravond koningin Wilhelmina, in gezelschap van prinses Juliana en prins Bernhard, een tocht gemaakt door de verlichte Amsterdamse grachten, die begon en eindigde voor de ambtswoning van burgemeester d'Ailly - die eveneens meevoer - op de Herengracht. De tocht duurde ruim een uur.

Zorgvuldig was het bericht, dat de koningin zou gaan varen geheim gehouden en toen om halfacht de grachten leeg bleven en alle rondvaartboten uit de binnenstad werden geweerd, behoefde dat nog niet te betekenen dat er iets bijzonders zou gaan gebeuren. Want voor deze avond stond immers de gondelvaart op het programma.

Maar de duizenden, die zich langs de oevers van de grachten hadden geschaard, begrepen toch wel dat er iets méér op handen was. Luid juichte de menigte de stoet toe, toen die onder bescherming van 2 motorboten van de Rijkspolitie vanuit het donker dichterbij kwam.

Jubileum Koningin Wilhelmina 2