Rondvaartboten Amsterdam

Bekijk onze unieke vloot voor de mogelijkheden van een rondvaart door de grachten van Amsterdam.

Onze vloot

Rondvaartboten Amsterdam

Rederij Kooij heeft een unieke vloot. Bijna alle rondvaartboten zijn namelijk historische rondvaartboten. De rondvaartboten zijn in te delen in zes verschillende typen. Rederij Kooij vindt het belangrijk dat de schepen in originele staat blijven en worden onderhouden.

Bekijk hieronder onze vloot voor meer informatie en voor een indruk van onze schepen. Onze gehele vloot is voorzien van schuifkappen en schuiframen. Vanwege de diversiteit in onze vloot kunt u kiezen voor een volledig open achterdek of, bij slecht weer, een comfortabele (verwarmde) dichte boot. Alle schepen zijn tevens voorzien van een toilet. In 2017 is het eerste elektrische rondvaartboot te water gelaten. Onze huidige vloot vaart grotendeels elektrisch. Vóór 2025 varen alle schepen elektrisch.

 

 

Onze meest historische schepen

De Albert, Gerarda Johanna en de Prinses Irene zijn mooie voorbeelden van schepen die na een grondige restauratie weer in ere zijn herstelt. Deze schepen hebben prachtige historische details met elk hun eigen karakter. Klik hieronder voor meer informatie. 

De enige in zijn soort in Amsterdam

De President John F. Kennedy is een speciale rondvaartboot en de enige in zijn soort in Amsterdam. De John F. Kennedy heeft een open achterdek. Deze boot is zeer geschikt voor speciale gelegenheden. Daarnaast heeft de boot heel wat bijzondere vaarten gemaakt met illustere gasten. Klik hieronder voor meer informatie.

Candlelight Rondvaartboten

De Candlelightboten zijn luxe rondvaartboten die door Ab Kooij zelf ontworpen zijn. Deze rondvaartboten zijn uitermate geschikt voor speciale gelegenheden of rondvaarten met catering zoals bijvoorbeeld een uitgeserveerd diner. Aan boord kan er ook een buffet gecreëerd worden voor uw catering. Er zijn drie schepen met een vaste opstelling en twee schepen met een losse opstelling. Klik hieronder voor meer informatie.

Klassieke Rondvaartboten

De Prins Johan Friso, Prins Constantijn en de Pieter zijn klassieke rondvaartboten. Deze boten hebben een rondvaart opstelling. Dat wil zeggen dat alle banken vooruit gericht staan. Dit type rondvaartboot biedt plaats voor maximaal 90 personen en is uitermate geschikt voor pendeldiensten en het vervoeren van grote groepen. Klik hieronder voor meer informatie.

Algemene rondvaartboten

Dit type rondvaartboot heeft een vaste banken- en tafelopstelling met 16 tafels. Deze grote rondvaartboten bieden plaats voor maximaal 80 personen en is uitermate geschikt voor pendeldiensten en het vervoeren van grote groepen. Eventueel is er de mogelijkheid een buffet te creëren in deze boten. Met catering biedt dit type rondvaartboot plaats voor maximaal 70 personen. Klik hieronder voor meer informatie.