President John F. Kennedy

1964

De President John F. Kennedy is een zeer speciale rondvaartboot en de enige in zijn soort in Amsterdam. De John F. Kennedy heeft een open achterdek welke plaats biedt aan maximaal 25 personen. Binnen is deze boot uitgerust met een bar en losse tafels en stoelen en biedt deze plaats voor maximaal 30 personen. De John F. Kennedy is uitermate geschikt voor groepen met of zonder catering en bijvoorbeeld huwelijken.

ⒸRederij Kooij

Kenmerken

Prijs€ 360,00 per uur, incl. audiotour in diverse talen
Aantal personen binnen30 personen
Aantal personen buiten25 personen
Aantal personen met catering binnen25 personen
Catering optiesDiner/Lunch/High Tea/Borrel
InrichtingLosse tafels en stoelen
Vergadering mogelijkJa
AudioJa, d.m.v. 3.5mm jack met speakers
Toilet & VerwarmingJa
AandrijvingElektrisch
Mooiweer opties1 schuifdak, zijramen en open kuip

 

ⒸRederij Kooij

Bijzonderheden

De enige in zijn soort 

Ab Kooij heeft een aantal van de schepen in de vloot zelf ontworpen. De President John F. Kennedy is daar een van. Hij is tot op de dag van vandaag één van de allermooiste rondvaartboten van Amsterdam en misschien wel van Nederland. 

 

Evenementen 

De twee grootste sportevenementen waarin Rederij Kooij ooit meegevaren heeft zijn de huldiging van het Nederlands Elftal in 1988 en de huldiging van Ajax na het winnen van de Champions League finale in 1995.  Deze zijn allebei gevaren op de John F. Kennedy.  

De huldiging van de Europees Kampioen bracht honderdduizenden mensen op de been langs de grachten, in eigen bootjes, in het water, op daken van huizen of zelfs op woonboten genesteld om een glimp van de Oranjespelers te kunnen opvangen.  

Het onthaal van Ajax deed terugdenken aan de gekte in 1988 nu gelukkig iets minder massaal. Toch waren de taferelen vergelijkbaar met destijds, langs de route overal supporters aan de grachten en op alle bruggen. Woonboten, auto's en zelfs verkeersborden werden beklommen, uiteraard sprongen er ook hier en daar weer een aantal dolgedraaide supporters in het heerlijke Amsterdamse grachtenwater. 

 

VIP’s  

Door de jaren heeft er een enorm scala aan bekende en beroemde mensen op de John F. Kennedy gevaren. Wat de Kennedy nog specialer maakt is dat zowel Koningin Beatrix als Koning Willem Alexander tijdens hun beider kroningen op de Kennedy hebben gevaren. Zo is prinses Beatrix haar periode als koningin bij Rederij Kooij begonnen en ook weer geëindigd.  

 

Image
kennedyboek
Image
kennedyboek

Fotogalerij

Image
Michael Jackson
Image
Josephine Baker
Image
Nelson Mandela
Image
ⒸRederij Kooij
Image
ⒸRederij Kooij
Image
ⒸRederij Kooij
Image
Verloving Beatrix en Claus
Image
Huldeging Ajax
Image
Huldiging
Image
ⒸRederij Kooij
Image
Tekening Kennedy
Image
ⒸRederij Kooij