Gerarda Johanna

1938

De Gerarda Johanna is een van de oudste rondvaartboten van onze vloot, ze is gebouwd in 1938. De Gerarda Johanna heeft losse tafels en stoelen. De comfortabele rieten stoelen en Perzische tapijten dragen ook van binnen bij aan de historische uitstraling.

De Gerarda is uitermate geschikt voor kleine gezelschappen met of zonder catering. De Gerarda biedt plaats aan maximaal 30 personen en is uitermate geschikt voor intieme rondvaarten en is ingericht met een toilet. Omdat de Gerarda Johanna een losse opstelling heeft, zijn er veel mogelijkheden voor de indeling naar uw wens. 

Gerarda Johanna

Kenmerken

 

Prijs

 € 360,00 per uur, incl. audiotour in diverse talen

Aantal personen

 30 personen

Aantal personen met catering

 20 - 30 personen

Catering opties

 Diner/Lunch/High Tea/Borrel

Inrichting

 Losse tafels en stoelen

Vergadering mogelijk

 Ja 

Audio

 Ja, d.m.v. 3.5mm jack met speakers 

Toilet

 Ja

Verwarming

 Ja

Aandrijving

 Elektrisch

Mooi-weeropties

 2 schuifdaken en zijramen

ⒸRederij Kooij

Bijzonderheden

Restauratie 

In 2019 is de Gerarda Johanna volledig gerestaureerd en geëlektrificeerd. Vanwege de rijke & ver teruggaande historie van dit schip, is besloten om deze zo nauwkeurig mogelijk te restaureren terug naar de originele staat. Op de details en materiaalkeuze is extra aandacht besteed. Zo is er veel messing, houtwerk en emaille terug te vinden en ook aan de vloer en raamstijlen is gedacht. Onderaan de pagina treft u een aantal foto's van de genoemde details.  

Gerarda Johanna 

Gerarda Johanna was de vrouw van de oprichter van Rederij P. Kooij en heeft in haar werkzame periode de rederij gerund. Aan de binnenkant van haar kenmerkende jas (op de foto te zien) schreef zij alle reserveringen en groepen op. Op deze manier wist zij precies wanneer een groep voor een rondvaart kwam en met hoeveel personen. 

Beatrix I 

De Gerarda Johanna voer eerder onder de naam Beatrix 1. Toen Koningin Juliana hoogzwanger was in 1937 heeft ze gevaren met de “tijdelijke” naam ‘Prins ?’. Na de geboorte van Prinses Beatrix, in januari 1938, werd dit aangevuld met ‘es Beatrix’ zodat de volledige naam op de boeg prijkte.  

Imagen
gerarda boek
Imagen
gerarda onder de klok

Fotogalerij

Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
gerarda in kantoor
Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
ⒸRederij Kooij
Imagen
ⒸRederij Kooij